Опалювальні котли на пеллетах

Опалювальні котли на пеллетах

Пелетні котли – це твердопаливний котел, який відрізняється повною автоматизацією технологічного процесу. Даний котел складається з пальника, бункера, в якому зберігаються пелети, шнека, який застосовується для транспортування пелет до пальника. Переваги такого виду котлів є тривалість роботи без участі людини (близько тижня).

Однак чиста такого обладнання все ж необхідна. Її чистота безпосередньо залежить від якості самих пелет. Даним вид палива відрізняється між собою відсотками зольності, які в свою чергу безпосередньо залежать від використовуваного сировини. 

Пелети дослівно переводяться, як деревні гранули, отримані з висушених відходів деревообробки, які пропускаються під великим пресом під високим тиском. У підсумку Пола вироби у формі циліндра. При виготовленні палет не використовуються штучні матеріали і клеї. Для склеювання використовується природний матеріал лігнін. Це речовина надає гранулам міцність, що робить палети стійкими до деформації. Оскільки при виробництві не використовується хімічні речовини, то утворилася при горінні зола застосуються для добрива. Пелети виступають в якості промислового палива. Вони виділяють мінімальну кількість шкідливих речовин, тому вони найбільш екологічні, ніж газ і тим більше дизельне паливо. 

При виготовленні палет для виготовлення промислових котлів використовуються сільськогосподарські відходи (солома) і торф. Однак такі пелети мають підвищену зольність. 

При порівнянні з іншими видами палива, пелети мають значно менше відходів. При порівняльній характеристиці виробляється тепло еквівалентно його виділяє кам’яним вугіллям. А зольність пелет в сорок вісім разів менше, ніж кам’яного вугілля. Пелети мають меншу вологість, ніж будь-який вид деревини, що забезпечує першу високу теплопровідність. При зберіганні пелети займають на шістдесят відсотків менше місця, ніж деревина. 

Заглянемо трохи в майбутнє і побачимо, що дизельне паливо і електроенергія стають від року до року все дорожче і всі прагнуть знайти альтернативний, але дешевший метод видобутку енергії. Таким методом стають пеллеткі, в Росії достатньо лісів, щоб забезпечити поширення пеллеток, як засобу опалення. Виробництво пелет почалося в 2003 році і поки не набрало належного обороту. Але якщо заглянути далеко в майбутнє, то за допомогою пелет видобуватиметься не тільки паливо, але і світло.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.