Види фасадних панелей

Види фасадних панелейЦя стаття буде корисна для тих, хто вже вирішив зробити облицювання будинку фасадними панелями, але ще не вирішив, який тип панелей вибрати. У статті розглянуті різні види фасадних панелей, що допоможе Вам орієнтуватися на будівельному ринку.

 

Фасадні панелі стати сучасним аналогом старого варіанту покриття – вагонки. Їх використовують в якості облицювального шару в навісних вентильованих фасадних системах. Ця система приймає на себе вітрове навантаження, захищає фасад будівлі від дощу, холоду, сонця, підвищує звукоізоляцію і надає будь-якому будинку оригінальний і цікавий зовнішній вигляд. Алюміній, мідь, цинк, сталь, волокна деревини, природний камінь, фиброцемент (цементно-волокнистих матеріалів), кераміка, скло, полівінілхлорид та ін – використовуються для виробництва фасадних панелей.

 

Переваги фасадних панелей:

  • Захист стін будинку від атмосферних опадів, сніг, дощ.
  • Сучасні фасадні панелі не схильні до корозії, часто переносять перепади температур, в основному, стійкі до ультрафіолетового випромінювання.
  • Для монтажу не вимагає спеціальної підготовки стін. Робота може бути проведена в будь-який час року і в будь-яку погоду.
  • Фасадні панелі можуть монтуватися горизонтально і вертикально. Вони використовуються для обробки фасадів, а також для підшивки звисів покрівлі та інших архітектурних елементів вашого будинку.
  • Фасадними панелями можуть бути відремонтовані старі будівлі.
  • Фасадні панелі можуть імітувати найрізноманітніші матеріали: цегла, мармур, дерево та ін.

 

До загальних недоліків пристрою фасадних панелей включають в себе:
  • додатковий витрати
  • необхідність у деяких випадках залучення професійних установників, що зробить будівництво дорожче.
 

Види фасадних панелей

Виробники пропонують дуже великий вибір фасадних панелей, розглянемо деякі з них.
 
  • Металеві фасадні панелі з полімерним покриттям. Ці панелі створюються з алюмінію і оцинкованої сталі.Поверхня металевих панелей може бути гладкою і перфорованою.
  • Фасадних панелей з деревного волокна. В основі таких панелей розділене на волокна дерево, стислі під впливом високої температури і тиску. Сполучною компонентом служить органічне полімерне з’єднання, що міститься в тканинах рослини – лігнін, який виділяється в процесі гарячого пресування деревини. При виготовленні не використовуються фенолформальдегідні смоли. Захисний шар наноситься на поверхню панелей, фарби.
  • Фасади, виготовлені з полімерних матеріалів. Вінілові фасади – один з найбільш поширених типів обробки будівлі. Вінілові панелі можуть мати найрізноманітніший зовнішній вигляд. Поверхня вінілового сайдинга – рельєфна і гладка. Гладкі панелі дешевше і практичніше. Полімерні фасадні панелі, що складається з 80% мінеральних наповнювачів (мікромрамор). Цей тип панелей створюють методом гарячого пресування при високій температурі і тиску. Установка виконується таким же чином, як і установка вінілових панелей.
  • Фасадні панелі зі спіненого поліуретану. Декоративний зовнішній шар виготовлений з фасаду клінкерної плитки.
  • Фасадні сендвіч-панелі. Різноманітність представлених виробників сендвіч-панелей дозволяє зробити вибір, виходячи зі своїх власних можливостей, особливостей клімату та конструктивні особливості будівлі
  • Фасадні панелі з фіброцементних плит, з самоочисним покриттям – гідрофільна неорганічна плівка. Панелі можуть імітувати різні матеріали. Завдяки фіброцементними панелям фасад може виглядати так, ніби вимощений каменем, цеглою, деревом, мармуром і так далі.
  • Фасадні панелі з натурального каменю і керамограніта. Натуральний камінь (граніт, мармур та ін використовується в будівництві протягом багатьох століть. Завдяки новим технологіям, камінь може бути використаний як фасадних панелей.
  • Гранітна плитка. Керамічний граніт виготовляється з білої глини з додаванням польового шпату, кварцу і інших мінералів. Граніт може імітувати будь-який природний камінь.
  • Окремо хотілося б виділити ще рідкість дизайн приватних будинків – скляні фасади. Хоча це більш звично спостерігати подібну обробкою у великих офісних будівлях, поступово фасадне скління з’явиться і в приватному будівництві, в основному будинок з цікавою архітектурою.

Навіть типовий будинок буде дуже незвичайним і оригінальним, якщо буде облицьований фасадними панелями. Їх величезний асортимент дозволить вам вибрати, який вам підходить і за ціною, і за кліматичними умовами, і по обраному стилю.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.