Як правильно наносити віконну мастику

Як правильно наносити віконну мастикуЩоб вікно було красивим і не пропускало холодне повітря, слід приділити особливу увагу віконної замазки ( скляна замазка ). У першу чергу вона повинна бути сумісна зі склом і матеріалом рами. Самою оптимальною є замазка на основі оліфи для дерев’яних рам або акрилова для металевих. Слід врахувати, що неякісна замазка може порушити герметичність склопакета або знебарвити багатошарове скло.

Перед тим як обробити замазкою дерев’яну раму, слід загрунтувати фальц. Спочатку чиста деревина рами обробляється грунтовкою, в іншому випадку дерево швидко вбере оліфу. 

При роботі з матеріалом важливо домогтися потрібної робочої консистенції. Щоб замазка НЕ липнула до рук, їх треба припудрити тальком. Комок замазки кладеться на аркуш паперу й ретельно розминається до однорідної консистенції. При цьому надлишки оліфи вбереться в папір. Ні в якому разі не можна використовувати газету, так як друкарська фарба забарвити матеріал.

При нанесенні замазки шпатель повинен бути нахилений таким чином, щоб одна його кромка стосувалася скла, а інша – краю фальца. Щоб отримати рівний шар, шпатель слід вести уздовж краю рами, не зупиняючись до кута.

Щоб забезпечити нерухомість скла до висихання замазки, використовують спеціальні цвяхи без капелюшків. Їх слід забити через кожні 20 см, таким чином, щоб при нанесенні замазки за них не чіплявся шпатель. Для металевих рам використовують кліпси, що кріплять скло .

При роботі з замазкою шпатель повинен бути чистим, тоді до нього не буде прилипати більше матеріалу, ніж потрібно. Для того щоб шпатель очистити, слід при роботі іноді опускати його у воду.

Мастику можна замінити звичайним дерев’яним штапиком. Для цього з кожного боку рами відрізається штапик і робить скіс під кутом 45 градусів. Потім він встановлюється на місце і кріпиться латунними шурупами або цвяхами.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.