Вибираємо металеві двері

Вибираємо металеві двері Ключовим елементом металевих дверей будь-якої конструкції є прямокутний каркас з металевого профілю, як правило, додатково посилений ребрами жорсткості. Для каркаса більшого розміру потрібно більше число внутрішніх ребер. Лист сталі, що представляє собою дверне полотно, приварюється до каркасу або тільки зовні, або з обох боків дверей. В останньому випадку металеві двері буде важче. Плюсами будуть додатковий захист від злому і нульова ймовірність перекосу.

Металеві двері від виробника повинні бути обшиті листом сталі товщиною понад 2 мм. За цим параметром вітчизняні вироби мають перевагу перед продукцією іноземного виробництва. Товщина зарубіжних металевих дверей зазвичай не перевищує півтора міліметрів, а вітчизняні виробники застосовують листи сталі товщиною від 2,5 мм до 3мм. Проте варто враховувати, що застосування більш товстого металу збільшить навантаження на петлі.

При установці металевих дверей можливе використання дверних петель двох типів. Петлі стандартної конструкції складаються з металевого штиря, що є віссю обертання і опорою для другої, закріпленої на дверному полотні, частини петлі. Недоліком подібної конструкції є відносно швидке стирання опорної частини, що проявляється в скрипі і просіданні двері.

У петлях другого типу між труться елементами поміщається металева кулька. Дверні петлі такої конструкції не вимагають частої мастила, вельми надійні в експлуатації і не скриплять. Необхідна кількість петель визначається вагою металевих дверей. Дві точки опори буде достатньо, якщо вага менше 75 кг. Якщо ж двері буде важче, то знадобиться встановлювати три петлі.

Естетично привабливий зовнішній вигляд металевих дверей можна надати, оббивши її шкірою, обробивши вагонкою або декоративним ДВП. Зазвичай простір між листами дверей заповнюється теплоізоляційними або звуконепроникними матеріалами. Іноді двері можуть залишити порожнистої.

Звукоізоляційні властивості заповнювача з пінопласту або соснового бруса практично рівноцінні. За своїми екологічними характеристиками використання натурального дерева більш переважно. Цілком прийнятно застосування спеціальної екологічно чистої засипки, однак при порушенні технології виготовлення вона може стати причиною відмови дверного замка. Як заповнювач набирає популярність огнеустойчівость мінеральна вата, що демонструє хороші звуко-і теплоізоляціонниесвойства.

Найбільш поширений спосіб розкриття металевих дверей полягає в зрізанні їх петель. Тому більшість моделей забезпечуються замками, що забезпечують три або чотири точки кріплення. Існує два варіанти роботи подібних запорів. У першому випадку ригелі висуваються при обертанні дверної ручки, а їх фіксація проводиться дверним ключем. Другий варіант полягає в одночасному висуванні і блокуванню ригелів основним ключем. В останньому випадку вся механічна навантаження лягає на кодову частину дверного замка, що помітно скорочує його термін служби.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.