Оформлення інтер’єру в грецькому стилі

інтер'єр в грецькому стиліЯк ми собі уявляємо Грецію? Це світла, затишна країна, де багато сонця на вулицях, а повітря навколо наповнений морським бризом. У таких фарбах повинен оформлятися і грецький інтер’єр. Ваш будинок при правильній реалізації задуманого стане естетично легким, умиротвореним і світлим. Комфорт і затишок в ньому забезпечений.

Грецький стиль увазі використання червоного, білого, смарагдового, лимонного і синього кольорів. Якщо ж зуміти правильно вибудувати контрасти, то у вас обов’язково з’явитися непереборне відчуття, що ви перебуваєте в теплій Греції на набережній теплого моря. Грецький стиль здатний надати будинку особливу атмосферу цієї дивовижної країни. 

Для початку необхідно відмовитися від м’яких меблів в інтер’єрі. Замість неї можна встановити найпростіші дерев’яні стільці. Ідеально буде їх прикрасити залізними орнаментами або малюнками, вирізаними по дереву. Столи, шафи та інші меблі також повинні виділятися легкої грубуватістю. Але не варто забувати про розпис та візерунки – це обов’язково вимога грецького інтер’єру. 

У Греції прийнято будувати будинки зі світлих дерев’яних панелей. При цьому їм надається дещо зістарений вигляд. Якщо немає можливості знайти такі панелі, можна замінити їх фактурної і грубої штукатуркою. При цьому не варто забувати про візерунках і орнаменті на стінах приміщення. 

Стелям для більшої реалістичності необхідно надати фактурний і матовий вигляд. На підлогу можна покласти однотонну НЕ глазуровану плитку. При цьому відтінки матеріалу краще використовувати виключно теплі. Допустимо класти на підлогу відшліфовану гальку або текстурную деревину, яка не буде відволікати увагу від себе на інші деталі інтер’єру. 
В якості текстилю повинні застосовуватися виключно натуральні тканини, такі як мішковина, льон або бавовна. У Греції тканини найчастіше використовуються в якості елементів декору стін або просто дверних фіранок. Щоб захистити вікна від сонця необхідно використовувати маркізи в Росії або зовнішні віконниці.

Додаткового затишку можна домогтися, якщо розставити по приміщенню різні керамічні прикраси. Приміром, оригінально виглядатимуть амфори, вази і стародавня посуд. Навколо будинку повинні витися рослини – плющ або виноград, наприклад. 

Вибираючи інтер’єр у грецькому стилі, ви вибираєте відпочинок, свободу, життєрадісність і відкритість до всіх, що відбувається навколо.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.